Wommelgem, 27 januari 2020 – Palmyra Brands investeert in Aperi, fabrikant van de nieuwste generatie zorgoproep- en communicatiesystemen voor woonzorgcentra en ziekenhuizen. Palmyra Brands is eigenaar van Orelia (woonzorgcentra en assistentiewoningen), aandeelhouder van de 4de grootste Europese zorggroep Colisée en van diverse start-ups.

Innovator in de zorg

Lode Van den Brande, CEO van Palmyra Brands: “Innovatieve technologische oplossingen zullen de zorg beter en efficiënter maken in de toekomst, dat zal gezien de wereldwijde vergrijzingsgolf die op ons afkomt ook noodzakelijk zijn. Aperi past perfect in die visie. We engageren ons om het bedrijf de komende jaren te helpen groeien vanuit onze innovatiegedreven expertise in zorg. Onze Orelia woonzorgcentra bijvoorbeeld zijn beschikbaar als proeftuin voor vernieuwende zorgsystemen.”

Actief in België en Rusland

Aperi combineert design en de nieuwste technologieën tot slimme zorgcommunicatie van de nieuwste generatie. Het bedrijf werd voor zijn Infigo-reeks bekroond met de prestigieuze iF Design Award en is is actief in België en Rusland.

Focus op internationale groei

Peter Lambrechts wordt CEO van Aperi. Peter Lambrechts: “Een zorgoproepsysteem is een zeer kritische ICT-toepassing in een zorgomgeving. Het leven van de bewoner of patiënt kan immers afhangen van de goede werking ervan. Ik was tien jaar verantwoordelijk voor het goed functioneren van een honderdtal zorgoproepsystemen van verschillende leveranciers en hun integratie met diverse ICT-systemen en ken de problematieken door en door. Die ervaring stel ik nu ten dienste van Aperi en zijn (toekomstige) klanten om tot de beste oplossing en het beste servicemodel op maat van de klant te komen.” Oprichter Ief Vancouillie zal zich toeleggen op business development en internationale groei. Ief Vancouillie: “Palmyra Brands staat voor ervaring in zorg én technologie. Deze investering is voor Aperi een hefboom om verder te groeien. We willen onze zorgoproepsystemen verder ontwikkelen om onze technologische voorsprong te behouden en te vergroten. Daarnaast willen we de beschikbare fondsen ook gebruiken om verder te internationaliseren.

Palmyra Brands is een dynamische familiale holding. Stevig geworteld in ouderenzorg, ondersteunt de groep innovatieve en duurzame projecten van startende ondernemers in een waaier van sectoren. Naast kapitaal zorgt Palmyra Brands voor expertise en operationele ondersteuning. Palmyra Brands staat voor co-entrepreneurship mét een langetermijnvisie.

De groep is ontstaan in 1979 als bouwer en beheerder van rusthuizen en groeide uit tot een toonaangevende dienstverlener en zorgverstrekker voor senioren. Sindsdien diversifieerde Palmyra Brands haar investeringsportefeuille voortdurend.

Palmyra Brands NV Selsaetenstraat 50B 2160 Wommelgem Tel. +32 3 454 40 91