Met aperi willen we dé specialist worden in zorgassistentie

aperi gelooft in de toekomst en wil mee helpen bouwen aan een evenwichtig zorglandschap dat toegankelijk is voor iedereen.

aperi Home – technologie voor de zorg van morgen

De laatste jaren voelen we dat de focus steeds meer komt te liggen op de thuiszorg. Maar mensen langer zelfstandig thuis laten wonen, brengt vele uitdagingen met zich mee. De kwaliteit van de thuiszorg moet namelijk evenwaardig zijn aan de kwaliteit in de residentiële zorgsector. Om die kwaliteit te waarborgen en te helpen ondersteunen, ontwikkelden we aperi home, het verpleegoproep- en zorgregistratiesysteem voor de zorg van morgen.

Meer dan een klassiek oproepsysteem

Met aperi Home schenken we aandacht aan de wensen van de bewoner, maar verliezen we ook de noden van de mantelzorger en de professionele verzorger niet uit het oog. aperi Home is een 10″ touchscreen die eenvoudig bij de bewoner thuis geplaatst kan worden. Door verschillende applicaties samen te brengen op één platform zorgt aperi Home voor gemoedsrust bij elke zorgactor.

Het verhaal van Mariette

aperi helpt om afstanden te overbruggen en om communicatie tussen patiënten en familie te verbeteren

Mariette is 75 jaar en sinds vorig jaar weduwe. Ze woont nog steeds zelfstandig thuis, maar haar leeftijd begint haar parten te spelen. Hulp vragen wil ze niet, waardoor haar zoon Paul vaak ongerust is. Het dagelijkse bezoekje na zijn werk brengt toch enige gemoedsrust, maar wanneer de avond valt, knaagt zijn ongerustheid. 

Sinds kort heeft Mariette aperi Home in haar woonkamer geplaatst. aperi Home waakt over haar veiligheid wanneer Paul dit niet kan. Als Mariette ’s nachts opstaat, stuurt aperi Home automatisch een alarm naar de smartphone van Paul wanneer ze na bepaalde tijd niet terug in haar slaapkamer is. Maar aperi Home doet meer dan enkel gemoedsrust bieden. 

Mariette
Mariette

Via een eenvoudig programma kan Mariette op elk moment van de dag haar kleindochter Sophie bereiken. Sophie hoeft op haar beurt haar grootmoeder niet meer helpen herinneren haar medicatie in te nemen, want aperi Home beschikt over een automatische herinneringsfunctie. 

Wanneer Sophie merkt dat haar grootmoeder een lage bloeddruk heeft, vult ze dit in, in het heen-en-weerschriftje op aperi Home. Eenmaal per week komt verpleegster Ilse namelijk langs om de waarden van Mariette te meten. Ilse ziet in één oogopslag hoe Mariette haar week verlopen is en kan hierdoor de juiste zorgen toedienen én rapporteren via aperi Home. 

Op die manier krijgen Mariette, Paul, Sophie en Ilse gemoedsrust en dit op elk moment van de dag.