Web-toepassing plaatst het welzijn van bewoners, medewerkers en bezoekers van woonzorgcentra centraal.

Torhout15/5/2020Vandaag stelt Aperi, een belangrijke speler in zorgcommunicatie, haar nieuwe webtoepassing voor om je bezoek aan een bewoner van een woonzorgcentrum te plannen. Het woonzorgcentrum kan op die manier de steeds veranderende corona-maatregelen makkelijk integreren in de organisatie van het bezoek aan haar bewoners. Mijnbezoek.be voorziet de sector van een erg toegankelijke oplossing die snel geïmplementeerd kan worden. Vanaf 18 mei ontvangen de woonzorgcentra hun eerste bezoekers, deze toepassing zal de bijkomende werklast sterk verlichten en de bezoeken in goede banen leiden.

“De corona-maatregelen blijven onze omgeving overheersen. Het is onze verantwoordelijkheid om daar op de juiste manier mee om te gaan. We helpen de woonzorgcentra om de maatregelen juist en op maat van hun organisatie toe te passen zodat bewoners, medewerkers en bezoekers maximaal beschermd en ontzorgd worden. Mijnbezoek.be doet dat op een efficiënte, eenvoudige en kostenbewuste manier.”

(Peter Lambrechts, CEO Aperi)

MijnBezoek.be

De oplossing is een primeur voor de Belgische markt dankzij de aanpasbaarheid naar het lokale proces en de regionale regelgeving toe. De ontwikkeling kadert in de bezorgdheid om  de werkdruk te beperken en zorg terug de eerste plaats te geven in de relatie tussen de woonzorgcentra en hun bewoners.

De toepassing werkt op tablet, pc, en smartphone.

mijnbezoek.be wordt in nauwe samenwerking met Orelia Zorg ontwikkeld, de living lab omgeving van Aperi en zal vanaf eind volgende week beschikbaar zijn voor de sector.

Mijnbezoek.be wordt aan de woonzorgcentra aan kostprijs aangeboden vanaf 19 euro excl. BTW per maand. Aperi wil op die manier uitdrukkelijk een sector steunen die het in deze crisis uitzonderlijk moeilijk heeft.

Meer info op www.aperi.be of www.mijnbezoek.be
Of via mijnbezoek@aperigroup.com