aperi innovatie #3 – het heen-en-weerschriftje

In een zorgomgeving is communicatie van essentieel belang. In die communicatie bemerken we echter wel een verschuiving. De tijd van de papieren patiëntendossiers, de vlugge nota’s op het prikbord en de korte geschreven berichten verdwijnt langzaam maar zeker en wordt vervangen door een volledig digitaal platform. aperi ontwikkelde met het heen-en-weerschriftje een heel eenvoudige communicatietool die voldoet aan deze behoefte.

Communicatie binnen de Service User Interface

Binnen de Service User Interface (SUI) kan zowel de bewoner als de familie een tekstbericht ingeven. Meestal gaat het hier over berichten die niet hoogdringend zijn, maar die toch gemeld moeten worden. Deze berichten kan men versturen naar een afdeling, een functie (vb. verpleging), een groep (vb. directie), maar niet naar een persoon individueel. Enkel die groep zal het bericht dan ook kunnen lezen en hierop reageren. Dit bericht kan verstuurd worden via de Infigo 500-reeks of via de applicatie op de smartphone.

Communicatie binnen de Care User Interface

Binnen de Care User Interface (CUI) kan de (functie)groep of afdeling de verstuurde berichten per bewoner raadplegen. Er zijn telkens twee sessies zichtbaar. De ene sessie omvat alle berichten tussen de medewerkers en de bewoner, de andere sessie omvat alle berichten tussen de medewerkers onderling. De persoon naar wie het bericht gestuurd wordt kan altijd een bericht terugsturen. De ontvanger wordt hiervan op de hoogte gebracht via een subtiele bieptoon.